pondělí 19. prosince 2022

 

AVATAR: THE WAY OF WATER

Režie : James Cameron

Scénář: James Cameron, Rick Jaffa, Amanda Silver





13 let od prvního dílu James Cameron vyslal do světa pokračování.

V roce 2009 to bylo jako zjevení, svět co stvořil, bylo něco nevídaného. S druhým dílem již divák přibližně ví, co má očekávat. Osobně se střežím i přes kladné kritiky mít jakákoliv očekávání, protože pak bývám naopak zklamána. V tomto případě se člověk nemusí obávat. James Cameron ví, co dělá, a na výsledku se to bezesporu projeví. Opět sledujeme příběh, který brnká na environmentální strunu, a ani tentokráte se nemůžeme zbavit dojmu, že se musíme stydět za to, že patříme do lidské rasy, obzvláště během jedné desetiminutové scény člověk chce odvrátit oči, ale něco jej nutí se dívat i když ví, že se mu nebude líbit, co vidí. Beru to jako jakousi formu "potrestání".....

Nikdy jsem neměla o lidské rase, která má potřebu si hrát na Bohy a která si myslí, že je nejchytřejší tvor na této planetě, valné mínění, každopádně zde jsem cítila až zhnusení. Rozhodně nečekejte „hollywoodskou slaďárnu“.

Svět Pandory opět nezklamal. Naprosto chápu proč, aby svou vidinu Cameron převedl na plátno, čekal, až mu to technologie umožní a nyní to ždíme, až se za létajícími ještěry práší.

Vizuálně luxus, příběhová linka hodna pokračování, a jestli je pravda, že režisér zároveň natáčel několik dalších dílů, už teď se těším. Přestože stopáž filmu je delší, nevyhodila bych tam žádné pasáže ani dějové linky, příběh plyne svižně a vidíme spoustu potenciálu pro další díly. 

Za mě hodnocení: 🌟🌟🌟🌟🌟




Žádné komentáře:

Okomentovat