středa 12. dubna 2023

 

RENFIELD


Režie : Chris McKay

Scénář: Ryan Ridley

          

 


Milá hororová komedie, kde vás všechny postavy baví. Každá je svým způsobem trhlá a má své skryté i neskryté bolesti.

Nicolas Cage si roli Drákuly užívá aniž by přehrával či přestával bavit. Ahhhhhh, Nick, Nick .... jemu by to slušelo i v pytli od brambor, jak se u nás říkávalo v minulém století. Není na škodu, že jej kamera má dost ráda. Jelikož mám to štěstí s ním pracovat, tak musím říci, že neztrácí své charisma ani mimo plátno. Našel si svůj archetyp a ten mu padne jako --- na hrnec.

Přála bych si, aby pouto mezi jeho a postavou Awkwafiny jiskřilo, ale o tomhle to v tomto případě rozhodně není. Zato je pěkné pozorovat jejich cestu, kdy se navzájem léčí. Příběh má zápletku, vyústění, jedno lekavé místo, dost vtipných poznámek, oproti krvavé lázní Tarantina se zde necháváte vézt na komediální vlně a jen si užíváte. Zažijete zlo, dobro, proměnu člověka, doufání v dobro, boj o dobro. Některá sdělení mohou vyznít vtipně, ovšem slyšet je určitě neublíží a rozhodně není od věci se zamyslet, zda by se určité věci nedaly aplikovat v rámci "mental well-being".

Scénář se zbytečně nenatahuje, jak bývá čím dál častějším zvykem při maratonových stopážích tří hodin. Krásně to uteče, nic neschází, nepřebývá, za mě spokojenost.

Za mě hodnocení: 💥💥💥💥


Žádné komentáře:

Okomentovat