úterý 30. dubna 2024

 

THE FALL GUY/ KASKADÉR


Režie : David Leitch

Scénář: Drew Pearce

Hudba: Dominic Lewis

 


Pocta náročné, tvrdé a bolestivé řeholi, kterou kaskadéřina je. Od roku 2026 bude nově na Oscarech kategorie pro castingové režiséry, a stunti, kteří sice mají své ceny, by si ale rozhodně na Oscarech svou pozornost zasloužili....

Velmi pohodový a zábavný film je plný akce, vtípků, odkazů na různé střípky kinematografie a dává nahlédnout pod pokličku filmového průmyslu. Chemie mezi hlavními hrdiny funguje na plné čáře. Příběh je tzv. "straightforward", ovšem není na první dobrou naservírovaný na talíři a postavy musí bojovat a zasloužit si své místo na zemi a k zákeřnosti se postavit důvtipem. "Over the top" momenty tu mají své místo i opodstatnění. Kolem Ryana se začíná tvořit taková komediální bublina, ale momenty, kdy zopakuje stejně dobře silné polohy jako v Notebooku, potvrzují, že je sakra dobrý. O Emily to platí bez debat. 

Známe to, když Praha poskytuje dostatek reprezentativních lokací a zde je prozměnu dostatečně zviditelněná Sydney Opera House, kterou má kamera stejně tak ráda. Divák se může těšit na barevně poutavou koncepci, střídání akce s intimnějšími momenty, to vše doprovázeno nabušeným soundtrackem.

Osobně jsem zaujatý člověk z filmové branže, kdo zažil Ryana i  Aarona na place. Charaktery jsou bohužel vykresleny tak, jak to v našem odvětví funguje a David Leitch si z toho dokáže dělat dobré ráno. Fórky za mě fungovaly, načasování všech momentů, včetně těch komediálních, bylo bezchybné a to celé v balíčku poskytlo zábavné 2 hodiny, které utekly, ani člověk nevěděl jak. Ráda se k filmu budu vracet k navození feel good atmosféry.



Žádné komentáře:

Okomentovat