čtvrtek 1. února 2024

 

Lednové recenze




Pravdu neumlčíš

Jane Isaacová

*****

304 stran

Druhý díl, ve kterém hlavní postava detektiv šéfinspektorky Heleny Laveryové spolu s týmem pátrá po vrahovi Naomi. Společně se rozvíjí linka Evy, Naominy kamarádky, která byla poslední, kromě vraha, kdo viděl Evu živou. Jenomže po ní se slehla zem.

Čtenář se postupně seznamuje s příběhem Naomi, Evy, a jelikož jsem nečetla první díl, i s postupy a myšlenkovými pochody Helen. Ani Helen není ušetřena životních těžkostí. Pátrání po pachateli ji zasáhne hned v několika rovinách. Autorka netahá čtenáře za nos, od určité chvíle se pachatel dá odhadnout, ovšem to na dynamice a čtivosti nic nezmění. A o překvapení rozhodně není čtenář ochuzen.

Autorka píše poutavě, storyline je velmi čtivá. Velmi se mi líbilo, jak se příběh čtenáři postupně s každou stránkou více a více rozbaluje. Autorka píše obě příběhové linky v er-formě. Velmi snadno se orientuje v pasážích, které sahají do minulosti, aby pak na konci příběh vygraduje a všechny střípky skládačky do sebe zapadají. Nechcete knihu odložit, dokud se nedostanete na konec. Rozhodně si nenechám ujít zpětně i první díl.  

 





Bodyguardka

Katherine Center

*****

336 stran

Děkuji @albatrosmedia, že jsem mohla přečíst tento příběh v předstihu. Hanna Brooksová pracuje jako bodyguardka, základnu má v texaském Houstonu. Zrovna pochovala maminku, a aby se z toho nezbláznila, chce se okamžitě vrhnout do práce, aby zaměstnala mysl. Co čert nechtěl, je jí přiřazen nový klient – známá herecká celebrita, Jack Stapleton. Ten přijíždí na texaský ranč za rodinou. Původně na dobu, než se jeho mamince zdravotně uleví, nakonec se pobyt prodlouží na 4 týdnu až do Dne díkuvzdání.

Jediná viditelná hrozba je od fanynky/stalkerky, kterou ovšem mají v zorném poli. Navíc veřejnost neví, kde se zrovna Jack pohybuje, a mají v plánu, aby to tak zůstalo. Hanna se ovšem bude muset vyrovnávat nejen se svými osobními problémy, s osobními problémy Jacka, ale také bojuje s tím, aby nepodlehla Jackovu kouzlu, zatímco před Jackovou rodinou hraje jeho přítelkyni, nehledě na nutnost srovnat se s jeho „oficiální“ přítelkyní. Oba ani netuší, jak jim jejich seznámení převrátí život na ruby.

Autorka pohodových romancí dostála svému stylu. Je to oddychové a velmi čtivé a samozřejmě nechybí romantická linka. Jsou splněna kritéria vyprávění příběhu. Máme tam překážky, zklamání, rozčarování, hate-to-love, zápletku, a když už si čtenář myslí, že se příběh uzavírá, autorka hodí do cesty hlavní hrdinky twist a hlavní představitelé se musí s osudem poprat, jako už poněkolikáté.

Příběh je ve finále milým výletem do srdcí a temných zákoutí osudů. Líbilo se mi, že autorka dává lidem, až by se chtělo říci, návod a také naději. Navíc jsem docenila i to, jaké všechny rešerše pro sestavení příběhu autorka musela podstoupit, a proto jsem dala při hodnocení nakonec plný počet hvězdiček.


Žádné komentáře:

Okomentovat